Fysiotherapie voor Neurologische klachten

Er zijn heel veel verschillende neurologische problemen waarvoor u terecht kunt bij Dynamico. Zij kunnen niet al je klachten wegnemen, maar wel de gevolgen zo hanteerbaar mogelijk maken of zo lang mogelijk beperken. Daarnaast kan gekeken worden hoe vaardigheden aangeleerd en behouden kunnen worden.

De behandeling

Met welke neurologische klacht je ook naar de fysiotherapeut gaat, bijna altijd is er sprake van een andere oorzaak of ontstaansvorm. Het is belangrijk dat we gaan kijken naar je klachten. Wat wil je weer kunnen, doen of bereiken. Het traject is altijd maatwerk, gericht op je te behalen doelen.

Als bewegen moeizaam gaat, beweeg je steeds minder en gaat het uithoudingsvermogen achteruit. We kunnen dit weer verbeteren door te fietsen of te lopen. Om goed te kunnen lopen, op te staan uit je stoel of voorwerpen te verplaatsen,  is voldoende kracht nodig. Het vergroten van de spierkracht kan dus ook deel uitmaken van de behandelingen.                                                                         

Ook als je niet goed uit je stoel kunt opstaan, zich moeilijk kunt omdraaien in bed of als je niet meer goed op de rand van het bed kunt komen, hebben we handige truc’s waardoor het een stuk makkelijker gaat. Laten we samen deze transfers oefenen, daar heb je thuis profijt van. Mensen met neurologische klachten ervaren vaak moeilijkheden met lopen; ze maken kleine pasjes, heffen de benen niet goed meer of hebben om andere redenen een afwijkend looppatroon.  Samen gaan we kijken hoe we weer veilig kunnen lopen en mocht je vallen of angst hebben om te vallen, dan leren we u ook om weer veilig en zelfstandig op te staan.

Zonder doorverwijzing van de huisarts toch naar een fysiotherapeut!

Gratis inloopspreekuur

Loop je al een tijdje rond met vragen over een bepaalde pijn of heb je behoefte aan het advies van een fysiotherapeut? Maar je wilt niet direct kosten maken of je weet niet zeker of je de behandelingen vergoed krijgt van de zorgverzekering?

Bij Dynamico Fysiotherapie hebben wij een gratis inloop spreekuur bij een van onze fysiotherapeuten waar je gratis en vrijblijvend jouw vraag kunt stellen zonder verwijzing van een arts.

Wil jij weer fit worden en pijn vrij bewegen, maar niet direct kosten maken bekijk dan het gratis inloopspreekuur.

Alleen maar echte verhalen

Succesverhalen van onze klanten

Meer informatie over Neurologische klachten

Veelgestelde vragen

Lees hieronder diverse veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen

Lees hieronder diverse veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen

Lees hieronder diverse veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!