Klachten

Pijnklachten in je lichaam houden je vaak tegen te bewegen zoals je wilt. Maar of het nu in je nek, schouders, armen, rug, heupen, knieën of voeten zit, de fysiotherapeuten van Dynamico kunnen je hierbij helpen. Onze specialisten behandelen je klachten met oefeningen en therapie. Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende klachten en hun behandelingen.

Zonder doorverwijzing van de huisarts toch naar een fysiotherapeut!

Gratis inloopspreekuur

Loop je al een tijdje rond met vragen over een bepaalde pijn of heb je behoefte aan het advies van een fysiotherapeut? Maar je wilt niet direct kosten maken of je weet niet zeker of je de behandelingen vergoed krijgt van de zorgverzekering?

Bij Dynamico Fysiotherapie hebben wij een gratis inloopspreekuur bij een van onze fysiotherapeuten waar je gratis en vrijblijvend jouw vraag kunt stellen zonder verwijzing van een arts.

Wil jij weer fit worden en pijnvrij bewegen, maar niet direct kosten maken bekijk dan het gratis inloopspreekuur.

Wat houdt jou tegen om optimaal te bewegen?

 • Fysiotherapie voor Bekken- & bekkenbodemklachten

  Heb je pijn aan je bekken? Daar kunnen behoorlijk wat oorzaken aan ten grondslag liggen. Zo is bijvoorbeeld bekkeninstabiliteit tijdens of na een zwangerschap een heel bekende oorzaak van bekkenpijn. Maar er zijn ook tal van andere (pijn)klachten die in je bekken kunnen ontstaan, zoals incontinentie. Dat de klachten én de oorzaken van bekkenklachten zo complex zijn, komt doordat je bekken zelf dat ook is: het bestaat in principe maar uit twee bekkenhelften met drie gewrichten als verbinding, maar omdat het bekken het kruispunt is tussen de krachtverdeling tussen je bovenlichaam en je benen, is het belangrijk dat het stabiel is en heeft een kleine afwijking grote invloed. 

 • Fysiotherapie voor Claudicatio Intermittens

  Claudicatio intermittens is een systeemziekte. Het ontstaan verloopt langzaam waardoor je pas laat klachten gaat ervaren. De slagaderen in je benen raken vernauwd wat leidt tot een verslechterde bloedtoevoer naar de spieren. De weefsels krijgen minder zuurstofrijk bloed zodat mensen met Claudicatio tijdens het lopen heftige, pijnlijke kramp in spieren van het bovenbeen of de kuit krijgen. 

 • Fysiotherapie voor COPD

  COPD, afkorting van de term Chronic Obstructive Pulmonary Disease, is een chronische long aandoening. Bij CODP is er sprake van voortdurende ontstekingen van de luchtwegen.  Door deze ontstekingen ontstaat er een vernauwing in de luchtwegen en kan je last krijgen van benauwdheid, hoesten en slijm opgeven. Door het tekort aan zuurstof kunnen ook klachten ontstaan zoals vermoeidheid en gewichtsverlies. Deze klachten nemen vaak toe in de loop van de tijd. Wil je hier hulp bij van een fysiotherapeut? Plan dan nu een eerste afspraak of bezoek ons tijdens het gratis inloopspreekuur.

 • Fysiotherapie voor elleboogklachten

  Elleboogklachten kunnen erg hinderlijk zijn en je fors beperken bij het uitvoeren van de dagelijkse handelingen. Elleboogklachten zijn vaak het gevolg van een overbelasting van spier- en peesweefsel rondom de elleboog. Het is soms moeilijk om de klachten voldoende rust te geven aangezien je je dagelijkse handelingen moet uitvoeren en hiermee ook de aangedane spier- en peesweefsels belast. De bekendste elleboogklachten zijn de tennisarm en de golferselleboog. Hierbij ervaar je pijnklachten aan de buitenzijde(tennisarm) of binnenzijde(golferselleboog) van de elleboog ten gevolge van een overbelasting. 

 • Fysiotherapie voor enkelklachten

  Enkelklachten worden in de praktijk veel gezien. Dit is vaak het gevolg van een acuut trauma-moment tijdens de sportbeoefening, ook wel een verzwikking of verstuiking genoemd. Daarnaast is het ook mogelijk dat je enkelklachten ontwikkelt ten gevolge van overbelasting.

 • Fysiotherapie voor hartrevalidatie

  Er zijn heel veel verschillende cardiologische problemen waarvoor je terecht kunt bij Dynamico. Tijdens de hartrevalidatie ga je onder begeleiding van je fysiotherapeut trainen om jouw doelen te bereiken! Dit kan bijvoorbeeld het verbeteren van je conditie of spierkracht zijn, zodat je weer makkelijker kunt fietsen of traplopen!

 • Fysiotherapie voor heupklachten

  Je heupgewricht is een kogelgewricht en dus erg beweeglijk. De heup werkt nauw samen met de lage rug en bekken en vormt dus een belangrijk onderdeel van je lichaam. Door deze complexe combinatie is het ook begrijpelijk dat er zich diverse klachten kunnen voordoen rondom de lage rug, bekken en/of heup. Heupklachten kunnen het gevolg zijn van een overbelasting, een acuut trauma-moment, gewrichtsslijtage, reumatische aandoeningen, instabiliteit of een aangeboren gewrichtsafwijking. 

 • Fysiotherapie voor hielklachten

  Je enkels en voeten krijgen gedurende je dagelijkse activiteiten, werkzaamheden en/of sportbeoefening veel te verduren. Het kan daardoor voorkomen dat je hielklachten ontwikkelt. Vaak hebben de diverse hielklachten een gezamelijke oorzaak, overbelasting. Indien je al langer rondloopt met hielklachten is het verstandig om contact op te nemen met de fysiotherapeut voor een diagnose en behandeling. Hielklachten kunnen vaak goed behandeld worden middels advies, taping, dry-needling of ESWT. 

 • Fysiotherapie voor hoge rugklachten

  Heb je klachten rondom de nek- en schouderregio, zie dan de informatie bij nekklachten. Zitten je klachten meer in de lage rug, zie dan de informatie bij lage rugklachten. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je klachten rondom de midden- en hoge rug hebt. Dit kan diverse oorzaken hebben zoals een verkeerde houding, overbelasting, stress, een trauma-moment(ongeluk) of het gevolg van disfunctioneren in je nek en/of lage rug.

 • Fysiotherapie voor knieklachten

  Onze knieën zijn ontzettend belangrijk bij lopen, sporten, fietsen: eigenlijk bij al onze bewegingen. Daarom zijn knieklachten behoorlijk hinderlijk. Het is belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak is van knieklachten: een ongeluk of blessure, of juist een andere aandoening, zoals een ontsteking, groeiklachten of artrose. Is de oorzaak eenmaal bekend? Dan kan de fysiotherapeut jou een behandelplan op maat aanbieden. Plan nu gratis een eerste afspraak of bezoek ons tijdens het gratis inloopspreekuur.

 • Fysiotherapie voor lage rugklachten

  Lage rugklachten kunnen diverse oorzaken hebben zoals: overbelasting, een acuut ontstaansmoment, een (langdurig) verkeerde houding, instabiliteit, een mobiliteitsbeperking of slijtage. Lage rugklachten komen veel voor maar zijn in 90% van de gevallen niet ernstig en goed te behandelen middels fysiotherapie

 • Fysiotherapie voor nek- en hoofdklachten

  Nekklachten komen heel veel voor. Niet zo gek, want in je nek en in je hoofd bevinden zich veel pijngevoelige weefsels in een vrij klein en compact gebied. Hoewel nekklachten gelukkig vaak geen ernstige oorzaak hebben, kun je er wél heel veel last van hebben. Bijvoorbeeld omdat pijn in de nek het autorijden lastig maakt wanneer je niet goed over je schouder kunt kijken, of omdat de pijn uitstraalt naar je hoofd, armen of handen. In verreweg de meeste gevallen wordt de pijn veroorzaakt door de spieren, de banden en de kleine gewrichten. De klachten gaan over het algemeen vanzelf over. Maar je kan dit proces uiteraard wel zelf versnellen. Door in beweging te blijven en bepaalde situaties of houdingen te vermijden win je een voorsprong in het herstel. Onze fysiotherapeuten helpen jou daar graag bij. Plan daarom nu gratis een eerste afspraak. Of bezoek ons tijdens het gratis inloopspreekuur.

 • Fysiotherapie voor neurologische klachten

  Er zijn heel veel verschillende neurologische problemen waarvoor je terecht kunt bij Dynamico. Zij kunnen niet al je klachten wegnemen, maar wel de gevolgen zo hanteerbaar mogelijk maken of zo lang mogelijk beperken. Daarnaast kan gekeken worden hoe vaardigheden aangeleerd en behouden kunnen worden.

 • Fysiotherapie voor polsklachten

  Je pols is een belangrijk gewricht. Polsklachten kunnen je daarom behoorlijk beperken in het dagelijks functioneren en bewegen. Het polsgewricht is een complex gewricht waarbij veel structuren samen komen en functioneren zoals botten, handwortelbeentjes, gewrichtskapsels, pezen/spieren en vaat- en zenuwbundels. Gezien deze complexiteit kunnen er zich diverse problemen voordoen in het polsgewricht. De hand-polstherapeut van Dynamico kan je bij pijn in de pols adviseren en behandelen.

 • Fysiotherapie voor schouderklachten

  Je schouders zijn behoorlijk beweeglijke en complexe gewrichten. Je schouder is een kogelgewricht, dat je schouderblad, sleutelbeen en bovenarm met elkaar verbindt. Omdat je schouders zo ingewikkeld in elkaar zitten, is er helaas ook een breed scala aan pijnklachten die hier kunnen ontstaan. Vervelend, zeker ook omdat onze dagelijkse activiteiten deze klachten kunnen veroorzaken én in stand houden. Een verkeerde houding, overbelasting, een ongeluk, slijtage of een slijmbeursontsteking: het kan allemaal leiden tot pijnklachten in de schouder. 

 • Fysiotherapie voor zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn

  Door zwangerschap treden er in het lichaam allerlei veranderingen op. De buik wordt groter, het zwaartepunt valt anders en het bekken wordt weker. Dit laatste moet ook gebeuren ter voorbereiding op de bevalling. Deze veranderingen kunnen klachten veroorzaken als de balans van belasting en belastbaarheid verstoord is; door de zwangerschap wordt de belastbaarheid van het lichaam minder, waardoor de duur en intensiteit van de belasting aangepast moeten worden.

 • Fysiotherapie voor diabetes

  Vermoeidheidsklachten, slecht genezende wondjes, veel dorst en last van de ogen hebben en zijn symptomen van diabetes mellitus, beter bekend als suikerziekte. Diabetes is een stofwisselingsziekte, het lichaam is namelijk niet meer in staat om de bloedsuikerspiegel op het juiste peil te houden.

 • Fysiotherapie voor reuma

  Reuma is een chronische ziekte waarvan men de precieze oorzaak nog niet weet en waarvoor nog geen medicijn is wat zorgt voor genezing. Wel zijn er medicijnen die de symptomen bestrijden. 

  Een van de meest voorkomende opvattingen over reuma is dat reuma alleen voorkomt bij ouderen. Helaas is deze opvatting onjuist; Reuma treft mensen in alle leeftijden dus ook kinderen.

 • Fysiotherapie voor senioren

  Oud worden willen we allemaal en het liefst in goede gezondheid. Helaas weten we dat bij het ouder worden er vaak lichamelijke klachten ontstaan. Lichamelijke klachten bij senioren zijn grofweg te verdelen in twee groepen; klachten vanuit de spieren en gewrichten (orthopedische klachten) of klachten die voortkomen vanuit de hersenen (aansturings- of neurologische problemen)

 • Fysiotherapie voor rugklachten

  Heb jij last van rugklachten? Dan ben je niet alleen: maar liefst 2 miljoen Nederlanders lijden aan hoge of lage rugpijn. Rugklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. De behandeling van rugklachten is daarom altijd maatwerk. Onze fysiotherapeuten hebben veel ervaring in het behandelen van mensen met rugpijn en gaan samen met jou op zoek naar de oorzaak én de juiste behandeling. Plan nu gratis een eerste afspraak of bezoek ons tijdens het gratis inloopspreekuur.

 • Covid-19 Revalidatie Fysiotherapie

  Het herstel na een besmetting met covid-19, ofwel corona, gaat niet altijd vanzelf. Sommige klachten kunnen lang aanhouden. Denk hierbij aan aanhoudende vermoeidheid, benauwdheid, pijn op de borst, verminderde conditie en spierpijn, maar ook aan geheugen- en concentratieproblemen of overprikkeling van geluid en/of licht.

 • Oncologiefysiotherapie

  Een oncologiefysiotherapeut onderzoekt, behandelt en begeleidt mensen met kanker met lichamelijke en psychische klachten. Klachten die komen door kanker of de behandeling ervan. Bijvoorbeeld spanningsklachten, pijn, fibrose, verminderde beweeglijkheid, verstoorde lichaamsbeleving, verminderde spierkracht, conditieverlies en vermoeidheid

Gratis inloopspreekuur zonder doorverwijzing van uw huisarts.