• Wij hebben maar één doel, jouw doel!

  • Ons team van experts staat klaar, voor jou!

  • Optimaal bewegen binnen de mogelijkheden van jouw lichaam

Fysiotherapie Rucphen

Jouw lichaam staat centraal

Bewegen zou geen pijn mogen oproepen. Daarom biedt Dynamico fysiotherapie in Rucphen aan met een deskundig team van fysiotherapeuten. Van het verlichten van klachten en herstel tot fysiotherapeutische behandelingen, advies en sportbegeleiding, wij kunnen je blessures, fysieke klachten en ongemakken verzorgen. Zo kun jij weer optimaal bewegen.

Wat houdt jou tegen om optimaal te bewegen?

Fysiotherapie voor Claudicatio Intermittens

Claudicatio intermittens is een systeemziekte. Het ontstaan verloopt langzaam waardoor je pas laat klachten gaat  ervaren. De slagaderen in je benen raken vernauwd waardoor er sprake is van verslechterde bloedtoevoer naar de spieren waardoor de doorstroming in de benen afneemt. De weefsels krijgen minder zuurstofrijk bloed waardoor mensen met Claudicatio tijdens het lopen heftige, pijnlijke kramp in spieren van het bovenbeen of de kuit krijgen. 

Fysiotherapie voor COPD

COPD, afkorting van de term Chronic Obstructive Pulmonary Disease, is een chronische long aandoening. Bij CODP is er sprake van voortdurende ontstekingen van de luchtwegen.  Door deze ontstekingen ontstaat er een vernauwing in de luchtwegen en kan je last krijgen van benauwdheid, hoesten en slijm opgeven. Door het tekort aan zuurstof kunnen ook klachten ontstaan zoals vermoeidheid en gewichtsverlies. Deze klachten nemen vaak toe in de loop van de tijd.

Fysiotherapie voor elleboogklachten

Elleboogklachten kunnen erg hinderlijk zijn en je fors beperken bij het uitvoeren van de dagelijkse handelingen. Elleboogklachten zijn vaak het gevolg van een overbelasting van spier- en peesweefsel rondom de elleboog. Het is soms moeilijk om de klachten voldoende rust te geven aangezien je je dagelijkse handelingen moet uitvoeren en hiermee ook de aangedane spier- en peesweefsels belast. De bekendste elleboogklachten zijn de tennisarm en de golferselleboog. Hierbij ervaar je pijnklachten aan de buitenzijde(tennisarm) of binnenzijde(golferselleboog) van de elleboog ten gevolge van een overbelasting. 

Fysiotherapie voor enkelklachten

Enkelklachten worden in de praktijk veel gezien. Dit is vaak het gevolg van een acuut trauma-moment tijdens de sportbeoefening. In de volksmond wordt dit ook wel een verzwikking of verstuiking genoemd. Daarnaast is het ook mogelijk dat je enkelklachten ontwikkeld ten gevolge van overbelasting.

Fysiotherapie voor hartrevalidatie

Er zijn heel veel verschillende cardiologische problemen waarvoor je terecht kunt bij Dynamico. Tijdens de hartrevalidatie ga je onder begeleiding van je fysiotherapeut trainen om jouw doelen te bereiken! Dit kan bijvoorbeeld het verbeteren van conditie of je spierkracht zijn, zodat je weer makkelijker kunt fietsen of traplopen!

Fysiotherapie voor heupklachten

Je heupgewricht is een kogelgewricht en hierdoor erg beweegelijk. De heup werkt nauw samen met de lage rug en bekken en vormen hierdoor een belangrijk geheel in je lichaam. Door deze complexe combinatie is het ook begrijpelijk dat er zich diverse klachten kunnen voordoen rondom de lage rug, bekken en/of je heup. Heupklachten kunnen het gevolg zijn van een overbelasting, een acuut trauma-moment, gewrichtsslijtage, reumatische aandoeningen, instabiliteit of een aangeboren gewrichtsafwijking. 

Fysiotherapie voor hielklachten

Je enkels en voeten krijgen gedurende je dagelijkse activiteiten, werkzaamheden en/of sportbeoefening veel te verduren. Het kan daardoor voorkomen dat je hielklachten ontwikkeld. Vaak hebben de diverse hielklachten een gezamelijke oorzaak, overbelasting. Indien je al langer rondloopt met hielklachten is het verstandig om contact op te nemen met de fysiotherapeut voor een diagnose en behandeling. Hielklachten kunnen vaak goed behandeld worden middels advies, taping, dry-needling of ESWT. 

Fysiotherapie voor hoge rugklachten

Heb je klachten rondom de nek- en schouderregio, zie dan de informatie bij nekklachten. Zitten je klachten meer in de lage rug, zie dan de informatie bij lage rugklachten. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je klachten rondom de midden- en hoge rug hebt. Dit kan diverse oorzaken hebben zoals een verkeerde houding, overbelasting, stress, een trauma-moment(ongeluk) of het gevolg van disfunctioneren in je nek en/of lage rug.

Fysiotherapie voor knieklachten

Je kniegewrichten zijn belangrijke gewrichten om te kunnen bewegen en sporten. Knieklachten kunnen daarom erg hinderlijk zijn. Er zijn veel verschillende knieklachten waarin een onderscheid gemaakt kan worden tussen traumatische en niet-traumatische knieklachten. Bij traumatische knieklachten kan je denken aan bandletsels, meniscusschade, fracturen en kraakbeenletsels. Onder niet-traumatische knieklachten vallen bijvoorbeeld artrose, (slijmbeurs)onstekingen, groeiklachten, peesklachten en instabiliteitsklachten.

Fysiotherapie voor lage rugklachten

Lage rugklachten kunnen diverse oorzaken hebben zoals: overbelasting, een acuut ontstaansmoment, een (langdurig) verkeerde houding, instabiliteit, een mobiliteitsbeperking of slijtage. Lage rugklachten komen veel voor maar zijn in 90% van de gevallen niet ernstig en goed te behandelen middels fysiotherapie

Fysiotherapie voor nekklachten

Het ontstaan van nekklachten kan diverse oorzaken hebben zoals bijvoorbeeld overbelasting, een verkeerde houding, slijtage, stressfactoren of een acuut ontstaansmoment. De klachten kunnen bestaan uit lokale/uitstralende pijn, gevoeligheid en stijfheid in het nek-/schoudergebied, hoofdpijnklachten of duizeligheid. 

Fysiotherapie voor polsklachten

Je pols is een belangrijk gewricht. Polsklachten kunnen je daarom behoorlijk beperken in het dagelijks functioneren en bewegen. Het polsgewricht is een complex gewricht waarbij veel structuren samen komen en functioneren zoals botten, handwortelbeentjes, gewrichtskapsels, pezen/spieren en vaat- en zenuwbundels. Gezien deze complexiteit kunnen er zich diverse problemen voordoen in het polsgewricht. De hand-polstherapeut van Dynamico kan je bij pijn in de pols adviseren en behandelen.

Fysiotherapie voor schouderklachten

Het schoudergewricht is een kogelgewricht en hierdoor erg beweegelijk. Het schoudergewricht wordt gevormd door je schouderblad, sleutelbeen en bovenarm. Dit gehele complex zit op 1 plaats verbonden aan je lichaam, namelijk via je sleutelbeen aan je borstbeen. Hierdoor zijn we in staat om vrijwel alle bewegingen te kunnen maken in het schoudergewricht. Door de complexiteit van het schoudergewricht is het begrijpelijk dat er diverse schouderklachten kunnen ontstaan en in stand worden gehouden door de dagelijkse activiteiten. Schouderklachten kunnen meerdere oorzaken hebben zoals bijvoorbeeld een verkeerde houding, overbelasting, een acuut trauma-moment, gewrichtsslijtage(artrose), een slijmbeursontsteking en instabiliteit. 

Fysiotherapie voor Zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn

Door zwangerschap treden er in het lichaam allerlei veranderingen op. De buik wordt groter, het zwaartepunt valt anders en het bekken wordt weker. Dit laatste moet ook gebeuren ter voorbereiding op de bevalling. Deze veranderingen kunnen klachten veroorzaken als de balans van belasting en belastbaarheid verstoord is; door de zwangerschap wordt de belastbaarheid van het lichaam minder, waardoor de duur en intensiteit van de belasting aangepast moeten worden.

Fysiotherapie voor diabetes

Vermoeidheidsklachten, slecht genezende wondjes, veel dorst en last van de ogen hebben en zijn symptomen van diabetes mellitus, beter bekend als suikerziekte. Diabetes is een stofwisselingsziekte, het lichaam is namelijk niet meer in staat om de bloedsuikerspiegel op het juiste peil te houden.

Fysiotherapie voor reuma

Reuma is een chronische ziekte waarvan men de precieze oorzaak nog niet weet en waarvoor nog geen medicijn is wat zorgt voor genezing. Wel zijn er medicijnen die de symptomen bestrijden. 

Een van de meest voorkomende opvattingen over reuma is dat reuma alleen voorkomt bij ouderen. Helaas is deze opvatting onjuist; Reuma treft mensen in alle leeftijden dus ook kinderen.

Fysiotherapie voor senioren

Oud worden willen we allemaal en het liefst in goede gezondheid. Helaas weten we dat bij het ouder worden er vaak lichamelijke klachten ontstaan. Lichamelijke klachten bij senioren zijn grofweg te verdelen in twee groepen; klachten vanuit de spieren en gewrichten (orthopedische klachten) of klachten die voortkomen vanuit de hersenen (aansturings- of neurologische problemen)

Onze experts

Zij staan altijd voor jou klaar

Robin Mol

Eva Luijkx - Koedoot

Marleen Roks

Jeroen Jansen

Meindert Martens

Estelle Becht

Jeroen van Bilderbeek

Remie Blom

Femke van den Brand

Sjoerd den Dekker

Stephan Kuijten

Leon Evers

Charlotte Robbemond

Lotte de Rooij

Robert Koevoets

Sven Vermeule

Katarina Hrtica

Elmira Göttgens

Geertje van Rhede van der Kloot - Friedeman

Sander Luijkx

Sam Jongeneelen

Claudia de Bont

Carolien Botermans

Connor Franken

Danny Maas

Stef Pijnenburg

Femke Harmsen

Diane van Bentum

Steffie Oei

Koen Kriesels

Jamaica Boeren

Anja Maas

Voor een flink aantal methodes kun je bij ons terecht!

Onze fysiotherapeuten hebben diverse specialisaties en voeren verschillende behandelingen uit

Direct naar

Onze cliënten waarderen ons gemiddeld met een...




9.4

NAC Breda

Hoofdfysiotherapeuten voor NAC Breda

Samen met NAC zorgen wij
voor een fitte selectie

Dynamico is een bekende naam in de topsport. Onze kennis en expertise zetten wij in voor diverse professionele sporters en profclubs. Zo verzorgen we al een aantal jaar de volledige fysiotherapie van het eerste elftal en de jeugd van NAC Breda. 

Alleen maar echte verhalen

Succesverhalen van onze klanten

Fysiotherapie Rucphen

Soms beweeg je niet zoals je zou willen en weerhoudt je lichaam je ervan te doen wat je wilt. In dat geval staat het team van Dynamico voor je klaar. Wij bieden verschillende soorten fysiotherapie aan in onze vestiging in Rucphen, waarbij elke fysiotherapeut zijn eigen specialisatie heeft. Zo kun je bij ons onder meer terecht voor nekklachten, pijn in de schouders, rugpijn, gewrichtsproblemen of pijn elders in het lichaam. Dankzij ons grote netwerk kunnen we voor zeer specifieke disciplines op onze partners en externe specialisten terugvallen.

Topsportfysiotherapie

Veel behandelingen combineren wij met sport in ons fitcenter, maar ook (top)sportfysiotherapie is voor ons bekend terrein. Niets is vervelender dan door je lichaam worden tegengehouden tijdens het sporten. Daarnaast begeleiden we de spelers van voetbalclub NAC Breda ook tijdens het voetbalseizoen om ze zo fit mogelijk aan elke aftrap te laten beginnen. Van de hobbysporter tot aan de profs en alles daar tussenin: wij hebben voor iedereen een behandeling op maat.

Fysio Rucphen

Word je tegengehouden tijdens het sporten door je eigen lichaam of beweeg je niet zoals je zou willen? Bij Dynamico kunnen we je weer pijnvrij in beweging zetten dankzij fysiotherapie in ons fitcenter in Rucphen. Ons deskundige team is op zeer groot gebied gespecialiseerd en helpt je met betere prestaties, voorkomen van blessures en de juiste revalidatie. Benieuwd naar wat er voor jou mogelijk is? Neem dan contact met ons op en plan een afspraak in!

Wil jij jouw immuniteit een boost geven? Stel een

Of bel