Dry needling

Dry needling is een effectieve behandelmethode voor spier-gerelateerde problemen met pijn, uitstraling en stijfheid als gevolg van zogenaamde “triggerpoints”, ook wel "spierknopen" genoemd. Met behulp van dry needling kunnen de triggerpoints snel en langdurig ontspannen worden. De pijn is hierdoor vaak direct verminderd en de bewegelijkheid toegenomen.

 

 

 

 

Dry needling bij Dynamico

Dry Needling is een zogenaamde intramusculaire(in een spier) behandeling die wordt uitgevoerd door de fysiotherapeut. Dit gebeurt met behulp van een dunne, droge acupunctuur naald. Dat wil zeggen dat er geen vloeistof of medicijnen worden ingespoten gedurende de behandeling. In vergelijking met normale acupunctuur wordt er bij dry needling maar met 1 naald tegelijk gewerkt en gaat de naald door de huid heen.

Dry Needling wordt vaak ingezet bij spier gerelateerde klachten ten gevolge van triggerpoints. Voorbeelden hiervan zijn: hoofdpijnklachten als gevolg van spierspanning, (chronische) lage rugklachten, tennisarmklachten of overbelastingsklachten aan de nek, schouder, armen of benen.

Meer weten over dry needling bij Dynamico of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!

 

Onze experts

Zij staan altijd voor jou klaar

Robin Mol

Eva Luijkx - Koedoot

Meindert Martens

Jeroen van Bilderbeek

Sander Luijkx

Samirah Fremouw

Onze cliënten waarderen ons gemiddeld met een...




9.4

Gratis inloopspreekuur zonder doorverwijzing van uw huisarts.