Fysiotherapie voor bekkenklachten

Heb je pijn aan je bekken? Daar kunnen behoorlijk wat oorzaken aan ten grondslag liggen. Zo is bijvoorbeeld bekkeninstabiliteit tijdens of na een zwangerschap een heel bekende oorzaak van bekkenpijn. Maar er zijn ook tal van andere (pijn)klachten die in je bekken kunnen ontstaan, zoals incontinentie. Dat de klachten én de oorzaken van bekkenklachten zo complex zijn, komt doordat je bekken zelf dat ook is: het bestaat in principe maar uit twee bekkenhelften met drie gewrichten als verbinding, maar omdat het bekken het kruispunt is tussen de krachtverdeling tussen je bovenlichaam en je benen, is het belangrijk dat het stabiel is en heeft een kleine afwijking grote invloed. 

Behandeling van bekkenklacht

Bekkenklachten zijn behoorlijk vervelend. Je kunt er zelfs in je dagelijkse leven door gehinderd worden, omdat je bekken zo cruciaal is bij lopen, fietsen, zitten: eigenlijk bij heel veel bewegingen die je maakt. Bij Dynamico werken gespecialiseerde bekkenfysiotherapeuten, die jou kunnen helpen bij het bestrijden van je klachten. Je kunt meteen een afspraak maken of naar ons gratis spreekuur komen. Zodra de oorzaak van je klachten duidelijk is, maak je samen met je bekkenfysiotherapeut een plan van aanpak om je probleem op te lossen. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden: we kunnen advies of manuele therapie inzetten, maar ook dry-needling, taping, oefen- of ontspanningstherapie. Dat laatste is, zeker bij bekkenbodemklachten, vaak een heel effectieve oplossing. Aarzel dus niet om langs te komen, zodat je zo snel mogelijk van je klachten af bent!

Oorzaken van pijn in het bekken 

  • Te zwakke of juist te sterke spieren 
  • Een slechte houding 
  • Zwangerschap 
  • Overbelasting 

Tips om bekkeninstabiliteit tijdens zwangerschap te verlichten 

  • Slaap op je zij, eventueel met een kussen tussen je benen. 
  • Loop niet te ver en met kleine stappen. 
  • Vermijd traplopen zoveel mogelijk en gebruik de leuning voor steun. 
  • Zet je fietszadel wat lager, zodat je de draaiende beweging meer uit je benen haalt dan uit je rug of buik. 
  • Ga eerst op de rand van het bed zitten, voordat je in bed stapt. Uit bed stappen doe je door op je zij te rollen, je benen buiten bed te ‘hangen’ en jezelf pas daarna met je armen omhoog te duwen.  

Zonder doorverwijzing van de huisarts toch naar een fysiotherapeut!

Gratis inloopspreekuur

Loop je al een tijdje rond met vragen over een bepaalde pijn of heb je behoefte aan het advies van een fysiotherapeut? Maar je wilt niet direct kosten maken of je weet niet zeker of je de behandelingen vergoed krijgt van de zorgverzekering?

Bij Dynamico Fysiotherapie hebben wij een gratis inloop spreekuur bij een van onze fysiotherapeuten waar je gratis en vrijblijvend jouw vraag kunt stellen zonder verwijzing van een arts.

Wil jij weer fit worden en pijn vrij bewegen, maar niet direct kosten maken bekijk dan het gratis inloopspreekuur.

Alleen maar echte verhalen

Succesverhalen van onze klanten

Meer informatie over Bekken- & bekkenbodemklachten

Veelgestelde vragen

Lees hieronder diverse veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen

Lees hieronder diverse veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen

Lees hieronder diverse veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!