Fysiotherapie voor Bekken-& bekkenbodemklachten

Bekken en bekkenbodemklachten kunnen diverse oorzaken hebben zoals: overbelasting, een (langdurig) verkeerde houding en/of ademhaling, teveel spierspanning of juist te weinig spierspanning van bekkenbodemspieren of spieren en banden rondom het bekken.

Het bekken bestaat uit 3 botstukken: 2 bekkenhelften en een heiligbeen. De verbinding tussen deze botstukken wordt gevormd door 3 gewrichten; 2 SI-gewrichten aan de achterzijde tussen heiligbeen en bekkenhelften en 1 symfyse aan de voorzijde tussen de bekkenhelften. Het bekken vormt het kruispunt in het overbrengen van krachten tussen romp en benen. Hiervoor moet het bekken stabiel zijn, dus niet te beweeglijk. Er zijn een aantal factoren die zorgen voor de stabiliteit: de vorm van het gewricht, de stevigheid van de banden en het kapsel, de spieren rondom bekken en lage rug, de buikdruk en de motorische controle (het aansturen van een beweging)

De bekkenbodem is letterlijk de bodem van het bekken. De bekkenbodem bestaat uit verschillende spieren en spierlagen. De functie van de bekkenbodem is het ondersteunen van de bekkenorganen (blaas, darmen en bij de vrouwen de baarmoeder), het openen en sluiten van de uitgangen van plasbuis, anus en vagina. Daarnaast zorgen de bekkenbodemspieren voor stabiliteit in het bekken en de lage rug.

Als de spieren te zwak of juist te sterk zijn kan dat leiden tot klachten. Ook kan het zijn dat de bekkenbodem niet op het juiste moment aanspant of ontspant. Het functioneren van de bekkenbodem heeft invloed op de lage rug en bekkengebied en andersom.

Zonder doorverwijzing van de huisarts toch naar een fysiotherapeut!

Gratis inloopspreekuur

Loop je al een tijdje rond met vragen over een bepaalde pijn of heb je behoefte aan het advies van een fysiotherapeut? Maar je wilt niet direct kosten maken of je weet niet zeker of je de behandelingen vergoed krijgt van de zorgverzekering?

Bij Dynamico Fysiotherapie hebben wij een gratis inloop spreekuur bij een van onze fysiotherapeuten waar je gratis en vrijblijvend jouw vraag kunt stellen zonder verwijzing van een arts.

Wil jij weer fit worden en pijn vrij bewegen, maar niet direct kosten maken bekijk dan het gratis inloopspreekuur.

Alleen maar echte verhalen

Succesverhalen van onze klanten

Meer informatie over Bekken- & bekkenbodemklachten

Veelgestelde vragen

Lees hieronder diverse veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen

Lees hieronder diverse veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen

Lees hieronder diverse veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!