Topzorg voor iedereen

Jouw lichaam staat centraal

Wij vinden dat iedereen optimaal moet kunnen bewegen binnen de mogelijkheden van zijn lichaam. Het team van Dynamico bestaat uit een groot aantal hoog opgeleide medewerkers. Allemaal experts op hun eigen gebied van beweging. Betrokken mensen die maar één doel voor ogen hebben: jouw doel. Of dat nu is om te herstellen, beter te bewegen, om in beweging te blijven of om je grenzen te verzetten en je doelen te behalen. Elk lichaam is anders en dus helpen wij iedereen op een andere manier; met specialistische therapie of in ons fitcenter.

Zonder doorverwijzing van de huisarts toch naar een fysiotherapeut!

Gratis inloopspreekuur

Loop je al een tijdje rond met vragen over een bepaalde pijn of heb je behoefte aan het advies van een fysiotherapeut? Maar je wilt niet direct kosten maken of je weet niet zeker of je de behandelingen vergoed krijgt van de zorgverzekering?

Bij Dynamico Fysiotherapie hebben wij een gratis inloopspreekuur bij een van onze fysiotherapeuten waar je gratis en vrijblijvend jouw vraag kunt stellen zonder verwijzing van een arts.

Wil jij weer fit worden en pijnvrij bewegen, maar niet direct kosten maken bekijk dan het gratis inloopspreekuur.

Wat houdt jou tegen om optimaal te bewegen?

Fysiotherapie voor Bekken- & bekkenbodemklachten

Heb je pijn aan je bekken? Daar kunnen behoorlijk wat oorzaken aan ten grondslag liggen. Zo is bijvoorbeeld bekkeninstabiliteit tijdens of na een zwangerschap een heel bekende oorzaak van bekkenpijn. Maar er zijn ook tal van andere (pijn)klachten die in je bekken kunnen ontstaan, zoals incontinentie. Dat de klachten én de oorzaken van bekkenklachten zo complex zijn, komt doordat je bekken zelf dat ook is: het bestaat in principe maar uit twee bekkenhelften met drie gewrichten als verbinding, maar omdat het bekken het kruispunt is tussen de krachtverdeling tussen je bovenlichaam en je benen, is het belangrijk dat het stabiel is en heeft een kleine afwijking grote invloed. 

Fysiotherapie voor Claudicatio Intermittens

Claudicatio intermittens is een systeemziekte. Het ontstaan verloopt langzaam waardoor je pas laat klachten gaat  ervaren. De slagaderen in je benen raken vernauwd waardoor er sprake is van verslechterde bloedtoevoer naar de spieren waardoor de doorstroming in de benen afneemt. De weefsels krijgen minder zuurstofrijk bloed waardoor mensen met Claudicatio tijdens het lopen heftige, pijnlijke kramp in spieren van het bovenbeen of de kuit krijgen. 

Fysiotherapie voor COPD

COPD, afkorting van de term Chronic Obstructive Pulmonary Disease, is een chronische long aandoening. Bij CODP is er sprake van voortdurende ontstekingen van de luchtwegen.  Door deze ontstekingen ontstaat er een vernauwing in de luchtwegen en kan je last krijgen van benauwdheid, hoesten en slijm opgeven. Door het tekort aan zuurstof kunnen ook klachten ontstaan zoals vermoeidheid en gewichtsverlies. Deze klachten nemen vaak toe in de loop van de tijd.

Fysiotherapie voor elleboogklachten

Elleboogklachten kunnen erg hinderlijk zijn en je fors beperken bij het uitvoeren van de dagelijkse handelingen. Elleboogklachten zijn vaak het gevolg van een overbelasting van spier- en peesweefsel rondom de elleboog. Het is soms moeilijk om de klachten voldoende rust te geven aangezien je je dagelijkse handelingen moet uitvoeren en hiermee ook de aangedane spier- en peesweefsels belast. De bekendste elleboogklachten zijn de tennisarm en de golferselleboog. Hierbij ervaar je pijnklachten aan de buitenzijde(tennisarm) of binnenzijde(golferselleboog) van de elleboog ten gevolge van een overbelasting. 

Fysiotherapie voor enkelklachten

Enkelklachten worden in de praktijk veel gezien. Dit is vaak het gevolg van een acuut trauma-moment tijdens de sportbeoefening. In de volksmond wordt dit ook wel een verzwikking of verstuiking genoemd. Daarnaast is het ook mogelijk dat je enkelklachten ontwikkeld ten gevolge van overbelasting.

Fysiotherapie voor hartrevalidatie

Er zijn heel veel verschillende cardiologische problemen waarvoor je terecht kunt bij Dynamico. Tijdens de hartrevalidatie ga je onder begeleiding van je fysiotherapeut trainen om jouw doelen te bereiken! Dit kan bijvoorbeeld het verbeteren van conditie of je spierkracht zijn, zodat je weer makkelijker kunt fietsen of traplopen!

Fysiotherapie voor heupklachten

Je heupgewricht is een kogelgewricht en hierdoor erg beweegelijk. De heup werkt nauw samen met de lage rug en bekken en vormen hierdoor een belangrijk geheel in je lichaam. Door deze complexe combinatie is het ook begrijpelijk dat er zich diverse klachten kunnen voordoen rondom de lage rug, bekken en/of je heup. Heupklachten kunnen het gevolg zijn van een overbelasting, een acuut trauma-moment, gewrichtsslijtage, reumatische aandoeningen, instabiliteit of een aangeboren gewrichtsafwijking. 

Fysiotherapie voor hielklachten

Je enkels en voeten krijgen gedurende je dagelijkse activiteiten, werkzaamheden en/of sportbeoefening veel te verduren. Het kan daardoor voorkomen dat je hielklachten ontwikkeld. Vaak hebben de diverse hielklachten een gezamelijke oorzaak, overbelasting. Indien je al langer rondloopt met hielklachten is het verstandig om contact op te nemen met de fysiotherapeut voor een diagnose en behandeling. Hielklachten kunnen vaak goed behandeld worden middels advies, taping, dry-needling of ESWT. 

Fysiotherapie voor hoge rugklachten

Heb je klachten rondom de nek- en schouderregio, zie dan de informatie bij nekklachten. Zitten je klachten meer in de lage rug, zie dan de informatie bij lage rugklachten. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je klachten rondom de midden- en hoge rug hebt. Dit kan diverse oorzaken hebben zoals een verkeerde houding, overbelasting, stress, een trauma-moment(ongeluk) of het gevolg van disfunctioneren in je nek en/of lage rug.

Fysiotherapie voor knieklachten

Onze knieën zijn heel belangrijk bij lopen, sporten, fietsen: eigenlijk bij al onze bewegingen. Daarom zijn knieklachten behoorlijk hinderlijk. Heb jij last van knieklachten? Dan is het belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak is: een ongeluk of blessure, of juist een andere aandoening, zoals een ontsteking, groeiklachten of artrose. Is de oorzaak eenmaal bekend? Dan kan jouw fysiotherapeut jou een behandelplan op maat aanbieden.

Fysiotherapie voor lage rugklachten

Lage rugklachten kunnen diverse oorzaken hebben zoals: overbelasting, een acuut ontstaansmoment, een (langdurig) verkeerde houding, instabiliteit, een mobiliteitsbeperking of slijtage. Lage rugklachten komen veel voor maar zijn in 90% van de gevallen niet ernstig en goed te behandelen middels fysiotherapie

Fysiotherapie voor nekklachten

Nekklachten komen heel veel voor. Niet zo gek, want hier bevinden zich heel veel pijngevoelige weefsels in een vrij klein en compact gebied. Hoewel nekklachten gelukkig vaak geen ernstige oorzaak hebben, kun je er wél heel veel last van hebben. Bijvoorbeeld omdat pijn in je nek autorijden lastig maakt als je niet goed over je schouder kunt kijken, of omdat de pijn uitstraalt naar je hoofd, armen of handen. In verreweg de meeste gevallen wordt de pijn veroorzaakt door de spieren, de banden en de kleine gewrichten en gaan de klachten vanzelf over. Wel kun je zelf vaak iets doen om dat proces te versnellen: in beweging blijven en bepaalde situaties of houdingen vermijden. Onze fysiotherapeuten helpen jou daar graag bij. Plan gratis een eerste afspraak of kom naar ons gratis inloopspreekuur. 

Fysiotherapie voor polsklachten

Je pols is een belangrijk gewricht. Polsklachten kunnen je daarom behoorlijk beperken in het dagelijks functioneren en bewegen. Het polsgewricht is een complex gewricht waarbij veel structuren samen komen en functioneren zoals botten, handwortelbeentjes, gewrichtskapsels, pezen/spieren en vaat- en zenuwbundels. Gezien deze complexiteit kunnen er zich diverse problemen voordoen in het polsgewricht. De hand-polstherapeut van Dynamico kan je bij pijn in de pols adviseren en behandelen.

Fysiotherapie voor schouderklachten

Je schouders zijn behoorlijk beweeglijke en complexe gewrichten. Je schouder is een kogelgewricht, dat je schouderblad, sleutelbeen en bovenarm met elkaar verbindt. Omdat je schouders zo ingewikkeld in elkaar zitten, is er helaas ook een breed scala aan pijnklachten die hier kunnen ontstaan. Vervelend, zeker ook omdat onze dagelijkse activiteiten deze klachten kunnen veroorzaken én in stand houden. Een verkeerde houding, overbelasting, een ongeluk, slijtage of een slijmbeursontsteking: het kan allemaal leiden tot pijnklachten in de schouder. 

Fysiotherapie voor Zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn

Door zwangerschap treden er in het lichaam allerlei veranderingen op. De buik wordt groter, het zwaartepunt valt anders en het bekken wordt weker. Dit laatste moet ook gebeuren ter voorbereiding op de bevalling. Deze veranderingen kunnen klachten veroorzaken als de balans van belasting en belastbaarheid verstoord is; door de zwangerschap wordt de belastbaarheid van het lichaam minder, waardoor de duur en intensiteit van de belasting aangepast moeten worden.

Fysiotherapie voor diabetes

Vermoeidheidsklachten, slecht genezende wondjes, veel dorst en last van de ogen hebben en zijn symptomen van diabetes mellitus, beter bekend als suikerziekte. Diabetes is een stofwisselingsziekte, het lichaam is namelijk niet meer in staat om de bloedsuikerspiegel op het juiste peil te houden.

Fysiotherapie voor reuma

Reuma is een chronische ziekte waarvan men de precieze oorzaak nog niet weet en waarvoor nog geen medicijn is wat zorgt voor genezing. Wel zijn er medicijnen die de symptomen bestrijden. 

Een van de meest voorkomende opvattingen over reuma is dat reuma alleen voorkomt bij ouderen. Helaas is deze opvatting onjuist; Reuma treft mensen in alle leeftijden dus ook kinderen.

Fysiotherapie voor senioren

Oud worden willen we allemaal en het liefst in goede gezondheid. Helaas weten we dat bij het ouder worden er vaak lichamelijke klachten ontstaan. Lichamelijke klachten bij senioren zijn grofweg te verdelen in twee groepen; klachten vanuit de spieren en gewrichten (orthopedische klachten) of klachten die voortkomen vanuit de hersenen (aansturings- of neurologische problemen)

Fysiotherapie voor rugklachten

Heb jij last van rugklachten? Dan ben je niet alleen: maar liefst 2 miljoen Nederlanders lijden aan hoge of lage rugpijn. Rugklachten kunnen veel verschillende oorzaken hebben en dus is ook de behandeling van rugklachten altijd maatwerk. Onze fysiotherapeuten hebben veel ervaring in het behandelen van mensen met rugpijn en gaan samen met jou op zoek naar de oorzaak én de juiste behandeling. Plan gratis een eerste afspraak of kom naar ons gratis inloopspreekuur. 

Covid-19 Revalidatie Fysiotherapie

Het herstel na een besmetting met covid-19, ofwel corona, gaat niet altijd vanzelf. Sommige klachten kunnen lang aanhouden. Denk hierbij aan aanhoudende vermoeidheid, benauwdheid, pijn op de borst, verminderde conditie en spierpijn, maar ook aan geheugen- en concentratieproblemen of overprikkeling van geluid en/of licht.

Onze cliënten waarderen ons gemiddeld met een...




9.4

Onze experts

Zij staan altijd voor jou klaar

Robin Mol

Eva Luijkx - Koedoot

Jeroen Jansen

Meindert Martens

Jeroen van Bilderbeek

Remie Blom

Femke van den Brand

Charlotte Robbemond

Lotte de Rooij

Robert Koevoets

Sven Vermeule

Elmira Göttgens

Geertje van Rhede van der Kloot - Friedeman

Sander Luijkx

Louis van den Bergh

Jeroen Molenaar

Samirah Fremouw

Romy Koen

Justin Konings

NAC Breda

Hoofdfysiotherapeuten voor NAC Breda

Samen met NAC zorgen wij
voor een fitte selectie

Dynamico is een bekende naam in de topsport. Onze kennis en expertise zetten wij in voor diverse professionele sporters en profclubs. Zo verzorgen we al een aantal jaar de volledige fysiotherapie van het eerste elftal en de jeugd van NAC Breda. 

Alleen maar echte verhalen

Succesverhalen van onze klanten

Meer informatie over Fysiotherapie

Veelgestelde vragen

Lees hieronder diverse veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen

Lees hieronder diverse veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen

Lees hieronder diverse veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!

Fysiotherapie bij Dynamico

Wanneer bewegen pijn doet, lijkt meer bewegen misschien niet meteen het antwoord. Maar wat je klachten ook zijn, Dynamico kan je met fysiotherapie weer in beweging brengen – pijnvrij. Ons team van fysiotherapeuten kan je helpen met het verlichten van pijn, herstel, fysiotherapeutische behandelingen, advies en sportbegeleiding. Zo wordt optimaal bewegen weer de normaalste zaak van de wereld.

Bewegen zonder pijn

Iedereen wil kunnen bewegen zonder pijn, binnen de mogelijkheden van het lichaam. Maar soms word je tegengehouden door een blessure of andere fysieke beperking. In dat geval kan het team fysiotherapeuten van Dynamico je helpen. Van pijn in je nek, schouders en rug tot problemen met je gewrichten of andere fysieke ongemakken, wij hebben een gespecialiseerd team dat dit kan verhelpen. En mochten onze behandelingen niet toereikend zijn, kunnen we dankzij ons grote netwerk vertrouwen op onze partners en externe specialisten.

Van beweging tot topsport

Wat je niveau ook is, wij kunnen je begeleiden bij je herstel. Van een revalidatie na bijvoorbeeld een hersenbloeding of blessure tot aan het fit maken en houden van de selectie van voetbalclub NAC Breda, voor iedereen hebben wij een behandeling op maat. Vanuit onze vestigingen in Rucphen, Tilburg en Zevenbergen kunnen wij fysiotherapie aanbieden, ideaal als je in of rond Breda, Etten-Leur of Roosendaal woont. Voor eventuele verdere behandeling verwijzen we je vaak naar ons fitcenter in Rucphen. Ook kunnen we bij je thuis komen. Zo kunnen we jouw fysiotherapie tot een succes maken.

Fysio bij Dynamico

Moeilijk bewegen is niet fijn en niemand is gemaakt om stil te zitten. Mocht je dus een grens hebben die je weerhoudt te bewegen zoals jij wilt, dan is fysiotherapie bij Dynamico het antwoord. Onze medewerkers zijn op zeer groot gebied gespecialiseerd en kunnen je helpen met het behalen van betere prestaties, voorkomen van blessures en op een juiste manier revalideren. Wij zijn te vinden in Rucphen, Tilburg en Zevenbergen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je meer weten? Neem contact met ons op of plan een afspraak in.

Gratis inloopspreekuur zonder verwijzing van arts. Vraag

aan of