Echografie

Echografie is een beeldvormende onderzoekstechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van geluid. Geluid wordt door een transducer het lichaam in gestuurd. De reflecties van het geluid worden omgezet in beelden waardoor we in staat zijn om de verschillende lichaamsstructuren van elkaar te onderscheiden en zo kunnen beoordelen op vorm en structuur. Zodoende kunnen spieren, pezen en gewrichten gedetailleerd bekeken worden.

Echografie bij Dynamico

De voor en nadelen:

De voordelen van echografie zijn dat het vrij snel is uit te voeren en vaak goed te combineren is in het normale onderzoek van de fysiotherapeut. Het onderzoek heeft geen nadelen voor de gezondheid van de weefsels, in tegenstelling tot andere onderzoeksmethoden zoals Röntgen of CT onderzoek.

Het grootste nadeel van echografie is dat het geluid niet overal bij kan komen en dus niet alle structuren in beeld kan brengen. Geluid kan niet door bot heen, met als gevolg dat we structuren diep in gewrichten, zoals kruisbanden in de knie, niet kunnen zien

Bij wat voor klachten is echografie goed inzetbaar:

Echografisch onderzoek is uitermate geschikt bij peesproblematiek zoals de achillespees, kniepees, elleboog en schouderpezen, maar ook spierproblematiek zoals acute bovenbeen of kuitklachten. Daarnaast kunnen we gewrichten oppervlakkig in kaart brengen zoals het enkelgewricht met zijn enkelbanden, de knie met zijn gewrichtskapsel en de schouder waarbij allerlei structuren te zien zijn zoals slijmbeurzen en gewrichtskapsel.

Meer weten over echografie? Neem contact met ons op en maak een afspraak!

Onze experts

Zij staan altijd voor jou klaar

Robin Mol

Meindert Martens

Jeroen van Bilderbeek

Jeroen Molenaar

Samirah Fremouw

Pim Jochems

Onze cliënten waarderen ons gemiddeld met een...




9.4

Gratis inloopspreekuur zonder doorverwijzing van uw huisarts.