Fysiotherapie voor COPD

COPD, afkorting van de term Chronic Obstructive Pulmonary Disease, is een chronische long aandoening. Bij CODP is er sprake van voortdurende ontstekingen van de luchtwegen.  Door deze ontstekingen ontstaat er een vernauwing in de luchtwegen en kan je last krijgen van benauwdheid, hoesten en slijm opgeven. Door het tekort aan zuurstof kunnen ook klachten ontstaan zoals vermoeidheid en gewichtsverlies. Deze klachten nemen vaak toe in de loop van de tijd. Wil je hier hulp bij van een fysiotherapeut? Plan dan nu een eerste afspraak of bezoek ons tijdens het gratis inloopspreekuur.

COPD is een chronische aandoening die niet zal genezen. Mensen met COPD hebben veel baat bij beweging. Niet of te weinig bewegen leidt tot conditieverlies en kan een gezondheidsrisico vormen. Maar meer bewegen is makkelijker gezegd dan gedaan, omdat de inspanning in eerste instantie meer klachten kan veroorzaken.

Fysiotherapie kan een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van COPD patiënten. Het is daarom belangrijk dat wij samen gaan werken om de klachten te verminderen en om te voorkomen dat het erger wordt. Wij als fysiotherapeuten kijken naar de klachten die u ervaart, maar ook naar jouw doelen en wensen. Dit doen wij door je onder begeleiding te laten sporten.

Er zijn verschillende categorieën die een rol spelen in uw algemene gezondheid en COPD. Denk aan bijvoorbeeld kracht, conditie, gewicht en een actieve leefstijl! Voordat het oefenprogramma begint, doen wij een aantal testen om de algemene conditie en longfunctie in kaart te brengen, zoals bijvoorbeeld een looptest.

Gratis inloopspreekuur zonder doorverwijzing van een huisarts

Heb je een klacht/blessure maar wil je niet direct kosten maken? Tijdens het gratis Inloopspreekuur zullen de fysiotherapeuten kort maar grondig je klacht/blessure onderzoeken en jou daar professioneel over adviseren. Wanneer er daadwerkelijk behandelingen nodig zijn, zal de therapeut dat bespreken. Deze afspraak kan dan direct ingepland worden zodat je snel geholpen wordt. Het inloopspreekuur is volledig gratis en vrijblijvend.

 

Alleen maar echte verhalen

Succesverhalen van onze klanten

Meer informatie over COPD

Veelgestelde vragen

Lees hieronder diverse veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen

Lees hieronder diverse veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen

Lees hieronder diverse veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!

Gratis inloopspreekuur zonder doorverwijzing van uw huisarts.