Fysiotherapie voor COPD

COPD, afkorting van de term Chronic Obstructive Pulmonary Disease, is een chronische long aandoening. Bij CODP is er sprake van voortdurende ontstekingen van de luchtwegen.  Door deze ontstekingen ontstaat er een vernauwing in de luchtwegen en kan je last krijgen van benauwdheid, hoesten en slijm opgeven. Door het tekort aan zuurstof kunnen ook klachten ontstaan zoals vermoeidheid en gewichtsverlies. Deze klachten nemen vaak toe in de loop van de tijd.

COPD is een chronische aandoeningen die niet zal genezen. Mensen met COPD hebben veel baat bij beweging. Niet of te weinig bewegen leidt tot conditieverlies en kan een gezondheidsrisico vormen. Maar meer bewegen is makkelijker gezegd dan gedaan, omdat de inspanning in eerste instantie meer klachten kan veroorzaken.

Fysiotherapie kan een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van COPD patiënten. Het is daarom belangrijk dat wij samen gaan werken om de klachten te verminderen en om te voorkomen dat het erger wordt. Wij als fysiotherapeuten kijken naar de klachten die u ervaart, maar ook naar uw doelen en wensen. Dit doen wij door u onder begeleiding te laten sporten.

Er zijn verschillende categorieën die een rol spelen in uw algemene gezondheid en COPD. Denk aan bijvoorbeeld kracht, conditie, gewicht, actieve leefstijl en meer! Voordat het oefenprogramma begint, doen wij een aantal testen om de algemene conditie en longfunctie in kaart te brengen, zoals bijvoorbeeld een looptest.

Zonder doorverwijzing van de huisarts toch naar een fysiotherapeut!

Gratis inloopspreekuur

Loop je al een tijdje rond met vragen over een bepaalde pijn of heb je behoefte aan het advies van een fysiotherapeut? Maar je wilt niet direct kosten maken of je weet niet zeker of je de behandelingen vergoed krijgt van de zorgverzekering?

Bij Dynamico Fysiotherapie hebben wij een gratis inloop spreekuur bij een van onze fysiotherapeuten waar je gratis en vrijblijvend jouw vraag kunt stellen zonder verwijzing van een arts.

Wil jij weer fit worden en pijn vrij bewegen, maar niet direct kosten maken bekijk dan het gratis inloopspreekuur.

Alleen maar echte verhalen

Succesverhalen van onze klanten

Meer informatie over COPD

Veelgestelde vragen

Lees hieronder diverse veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen

Lees hieronder diverse veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen

Lees hieronder diverse veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!