Fysiotherapie voor enkelklachten

Enkelklachten worden in de praktijk veel gezien. Dit is vaak het gevolg van een acuut trauma-moment tijdens de sportbeoefening, ook wel een verzwikking of verstuiking genoemd. Daarnaast is het ook mogelijk dat je enkelklachten ontwikkelt ten gevolge van overbelasting.

  • Wij hebben maar één doel, jouw doel!

  • Ons team van experts staat klaar, voor jou!

  • Optimaal bewegen binnen de mogelijkheden van jouw lichaam

Wat wij voor jou kunnen betekenen

Er zijn een aantal gradaties als het gaat om enkelletsels ten gevolge van een (acute) verzwikking. Het gewrichtskapsel en de enkelbanden kunnen verrekt zijn, gedeeltelijk inscheuren of volledig afscheuren. Aan de hand van het soort letsel zal de enkel opzwellen, blauw worden en (erg) pijnlijk en instabiel aanvoelen. Het is mogelijk dat je in de acute fase (+/- 1 week) geen steun kan nemen op de aangedane enkel en zelfs met krukken moet lopen om de pijn te vermijden. Het is raadzaam om na een enkelverzwikking contact op te nemen met de fysiotherapeut. De fysiotherapeut helpt je bij het verminderen van de zwelling en pijn en het herstellen van de enkelmobiliteit. Met behulp van stabiliserende en spierversterkende oefentherapie zal de enkelbelastbaarheid weer verbeteren zodat je klachtenvrij je dagelijkse activiteiten weer kunt uitvoeren.

Gratis inloopspreekuur zonder doorverwijzing van een huisarts

Heb je een klacht/blessure maar wil je niet direct kosten maken? Tijdens het gratis Inloopspreekuur zullen de fysiotherapeuten kort maar grondig je klacht/blessure onderzoeken en jou daar professioneel over adviseren. Wanneer er daadwerkelijk behandelingen nodig zijn, zal de therapeut dat bespreken. Deze afspraak kan dan direct ingepland worden zodat je snel geholpen wordt. Het inloopspreekuur is volledig gratis en vrijblijvend.

 

Alleen maar echte verhalen

Succesverhalen van onze klanten

Meer informatie over Enkel

Veelgestelde vragen

Lees hieronder diverse veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen

Lees hieronder diverse veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen

Lees hieronder diverse veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!

Gratis inloopspreekuur zonder doorverwijzing van uw huisarts.