Fysiotherapie voor enkelklachten

Enkelklachten worden in de praktijk veel gezien. Dit is vaak het gevolg van een acuut trauma-moment tijdens de sportbeoefening. In de volksmond wordt dit ook wel een verzwikking of verstuiking genoemd. Daarnaast is het ook mogelijk dat je enkelklachten ontwikkeld ten gevolge van overbelasting.

  • Wij hebben maar één doel, jouw doel!

  • Ons team van experts staat klaar, voor jou!

  • Optimaal bewegen binnen de mogelijkheden van jouw lichaam

Wat wij voor jou kunnen betekenen

Er zijn een aantal gradaties als het gaat om enkelletsels ten gevolge van een (acute) verzwikking. Het gewrichtskapsel en de enkelbanden kunnen verrekt zijn, gedeeltelijk inscheuren of volledig afscheuren. Aan de hand van het soort letsel zal de enkel opzwellen, blauw worden en (erg) pijnlijk en instabiel aanvoelen. Het is mogelijk dat je in de acute fase (+/- 1 week) geen steun kan nemen op de aangedane enkel en zelfs met krukken moet lopen om de pijn te vermijden. Het is raadsaam om na een enkelverzwikking contact op te nemen met de fysiotherapeut. De fysiotherapeut zal je helpen bij het verminderen van de zwelling en pijn, het herstellen van de enkelmobiliteit en met behulp van stabiliserende en spierversterkende oefentherapie de enkelbelastbaarheid weer te verbeteren zodanig dat je alles weer klachtenvrij kunt uitvoeren. 

Zonder doorverwijzing van de huisarts toch naar een fysiotherapeut!

Gratis inloopspreekuur

Loop je al een tijdje rond met vragen over een bepaalde pijn of heb je behoefte aan het advies van een fysiotherapeut? Maar je wilt niet direct kosten maken of je weet niet zeker of je de behandelingen vergoed krijgt van de zorgverzekering?

Bij Dynamico Fysiotherapie hebben wij een gratis inloop spreekuur bij een van onze fysiotherapeuten waar je gratis en vrijblijvend jouw vraag kunt stellen zonder verwijzing van een arts.

Wil jij weer fit worden en pijn vrij bewegen, maar niet direct kosten maken bekijk dan het gratis inloopspreekuur.

Alleen maar echte verhalen

Succesverhalen van onze klanten

Meer informatie over Enkel

Veelgestelde vragen

Lees hieronder diverse veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen

Lees hieronder diverse veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen

Lees hieronder diverse veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!