02-03-2021

Claudia boekt succes met VYTAL voedingsapp!

Hoi allemaal.

Ik ben Claudia, 39 jaar. Ik ben bij Dynamico terecht gekomen voor fysiotherapie, omdat ik artrose heb in mijn rug. Ik ben er een sportschema bij gaan volgen om fitter te worden en sport nu al een aantal jaar met veel plezier bij Dynamico. Je krijgt er goede begeleiding en ze weten waar ze over praten als je lichamelijke klachten hebt.

Tijdens een training bij Dynamico heb ik uitleg gekregen over de Vytal app en wat er allemaal mogelijk is met voeding. Mijn doel is om af te vallen en een gezondere levensstijl te bereiken en vol te houden. Ik ben al enige jaren bezig om af te vallen en heb van alles geprobeerd. Van diëtiste, Voedingscentrum app, intensief sporten tot voedingsupplementen. Steeds maar een paar kilo kwijt en ook weer zo eraan. Frustrerend was het voor mij, omdat ik telkens mijn doel maar niet bereikte.

Na heel wat positieve reacties van andere sporters die de Vytal app al gebruikten, heb ik besloten om afgelopen september te beginnen met de voedingsapp. Als coach kreeg ik Claudia de Bont toegewezen. Ik heb iemand nodig die me positieve energie geeft, maar ook direct is, zodat ik precies weet waar ik sta. Een extra steuntje in de rug is ook zeker fijn om er voor te blijven gaan. Claudia de Bont is een toppertje om mee samen te werken!

Na een intakegesprek kreeg ik verschillende oefeningen en hadden we een startpunt en een doel om naar toe te werken. Er werd naar mijn calorieënbehoefte gekeken. In de Vytal app werd een bepaald aantal calorieën ingesteld om het voedingsprogramma mee te beginnen. Blijkbaar kreeg ik te weinig calorieën binnen terwijl ik altijd dacht: wat ik niet eet, kan ik ook niet aankomen. Dat was dus fout. Bij Dynamico hebben ze me uitgelegd hoe het wél moet.

Kwam met regelmaat in het fitcentrum om mezelf af te matten en er voor te gaan. Mede omdat ik in die mooie trouwjurk wilde passen. In het begin had ik het eerlijk gezegd wel zwaar met het cardiorondje dat voor mij was uitgestippeld. Maar door herhaling werd dit steeds makkelijker en was ik bijna 2 uur in beweging en voelde ik me voldaan als ik naar huis ging. Eind vorig jaar kreeg ik last van mijn knie en moest ik het sporten even op een laag pitje zetten. Met pijn oefeningen doen, is niet de bedoeling. Balen was dat, omdat ik net zo lekker bezig was. Toen was daar ook nog eens de lockdown en de sluiting van de sportscholen die het er niet makkelijker op maakten. Ik moest volhouden om mijn doel te gaan bereiken. Ik zorg nu dat ik elke dag een half uur ga wandelen om toch voldoende in beweging te blijven.

De Vytal app heeft me goed ondersteund om me aan de voorgeschreven calorieën te blijven houden en mijn coach Claudia de Bont houdt regelmatig contact met mij: dat ervaar ik als heel fijn!

In de Vytal app staan ontzettend veel recepten, zodat je steeds weer nieuwe maaltijden ontdekt. Je leert echt gezond te koken en nieuwe smaken te ontdekken. Ook goed keukengereedschap is het halve werk. De bereidingswijze en de ingrediënten worden duidelijk uitgelegd. Er zijn gerechten bij die ik zelf nog nooit had gemaakt. Van 5 potjes kruiden naar 2 volle mandjes in de keukenkastje. Veel gerechten die je zelf klaarmaakt, smaken net zoals bij je favoriete restaurant. Heb je er een gerecht bij staan dat je niet lust dan swipe je heel makkelijk naar een ander gerecht. Ook kun je je eigen maaltijd invullen en zo wordt je je bewuster van de calorieën die er in zitten. De truc is wel om alles nauwkeurig af te wegen, zodat je niet te veel binnen krijgt en je hoeft ook minder weg te gooien.

Tot nu toe nog altijd heerlijk gegeten. Door je aan de maaltijden uit de Vytal app te houden, heb je ook minder snack en snaai behoeften.

Er zijn veel gerechten met rijst en volkoren pasta's, maar ook vegetarisch. Je leert dus wel andere dingen uit te proberen. Soms combinaties die je zelf nooit bedacht had.

Echt voor iedere smaak is er wel wat, maar je coach kan ook voor je instellen als je bijvoorbeeld een allergie hebt of je liever een bepaald dieet volgt. Mijn favorieten zijn de smoothies die je in veel verschillende smaken zelf kan maken. Beter als de milkshake van de Mac! De tussendoortjes zijn verrassend en ook veel keuze erin. Voor mij alleen maar voordelen met het gebruik van de Vytal app. Enig nadeel is wel de grote afwas doordat je veel moet voorbereiden. Maar dat mag de pret niet drukken toch.

Ik ben nu 5 maanden met de Vytal app en de voedingscoaching bezig en kan nu wel zeggen dat we trots mogen zijn dat ik mijn eerste doel al heb bereikt en zelfs al erover heen zit. Totaal ben ik nu 11 kilo kwijt. Ik heb mijn doel bijgesteld om er nog een aantal kilo af te krijgen en te houden. Ben heel erg blij dat ik de stap heb genomen om mee te doen met dit voedingsprogramma en ik kan het iedereen aanraden. Vooral de goede begeleiding die je krijgt is een bonus voor iedereen die met zijn/haar gewicht aan de slag wil. Ik wil hierbij ook iedereen van Dynamico bedanken voor de inzet om mensen zoals mij te helpen met het behalen van doelstellingen in het leven. Hopelijk kunnen we weer gauw komen sporten in het fitcentrum!

Gratis inloopspreekuur zonder doorverwijzing van uw huisarts.