Els Buquet

Ik ben Els Buquet, 69 jaar jong, met een verstandelijke beperking. Mijn zus Nelly en ik hebben over fysiotherapie bij Dynamico gebabbeld en zij schrijft dit stukje samen met mij.

Om de 14 dagen ga ik op donderdagmiddag naar fysiotherapie in Rucphen. Ik heb door scoliose een slag in mijn rug en begon krom te lopen.

Nelly traint elke week voor haar rug en vond het een goed idee dat ik dit ook ging doen.

Zo zijn we drie jaar geleden met fysiotherapeut Charlotte Robbemond in contact gekomen, zij begeleidt mensen met een neurologische aandoening.

Ik vind Charlotte leuk, zij maakt mij wegwijs op de fitnessapparaten en vertelt waarom de oefeningen goed zijn voor mijn rug, ook maakt zij een gezellig babbeltje met mij.

Ik begin op de loopband, zo kan ik mijn eigen looptempo oefenen, Nelly noemt dat “de zwembadpas” uit het boek van “Kees de jongen” daarna nog een paar oefeningen en als laatste mag ik een fitnessapparaat uitzoeken.

Als Charlotte geen afspraak met mij kan maken, zorgt ze er voor dat een andere fysiotherapeut haar afspraak over kan nemen, zij vertelt wie ik ben en wat ik kan.

Na fysio ga ik met Nelly lunchen, de donderdagmiddag is voor mij een uitje dat ik niet graag zou willen missen.

Nelly traint elke week voor haar rug en vond het een goed idee dat ik dit ook ging doen.

Gratis inloopspreekuur zonder doorverwijzing van uw huisarts.