De gz-psycholoog van Dynamico

Psychologie

Waarom een psycholoog?

Bijna de helft van de mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met psychische problemen. Het leven is niet maakbaar en daarom is het geheel normaal dat u negatieve emoties en tegenslagen zult hebben, dit hoort bij het leven.

De gz-psycholoog behandelt zelfstandig psychische stoornissen, problemen in de persoonlijke levenssfeer en de psychische aspecten die samengaan met lichamelijke ziekte, invaliditeit en handicaps.

Het verloop:

De GZ-psycholoog behandelt psychische stoornissen, problemen in de persoonlijke levenssfeer en de psychische aspecten die samengaan met lichamelijke ziekte, invaliditeit en handicaps.

Bij aanvang van de eerste afspraak vindt er een screening en intakegesprek plaats. Hierbij wordt dieper ingegaan op de hulvraag: wanneer en waarom hebben de klachten zich ontwikkeld. Op basis van een duidelijke probleemsamenhang worden concrete behandeldoelstellingen -en interventies geformuleerd en geselecteerd, waarbij cognitieve gedragstherapie, ACT en/of EMDR als voornaamste behandelinterventies worden ingezet.

Onze psycholoog is elke vrijdag aanwezig op de locatie te Rucphen, afspraken kunnen voorlopig enkel op die dag worden ingepland.

Houd er rekening mee dat er een wachttijd kan zijn voordat je een eerste afspraak kunt maken. 

Kosten:

Je komt bij ons in aanraking voor de GZ-psycholoog door middel van een verwijsbrief van de huisarts. De vergoeding van de kosten verschilt per zorgverzekeraar.
Lukt het niet om op jouw afspraak aanwezig te zijn? Meld dit dan 24 uur van tevoren anders zijn wij genoodzaakt om een factuur te sturen van € 60,-. Dit bedrag wordt niet vergoed door de zorgverzekering.