Rugpijn door gebroken of gekneusde rib

Afhankelijk van de plaats waar de rib gebroken of gekneusd is, kan die rugpijn veroorzaken. Er zit verschil tussen de twee aandoeningen. Bij een gekneusde rib is het weefsel dat rond een rib zit, beschadigd (zoals spieren en vetweefsel). Er kan dan een bloeduitstorting ontstaan bij de rib. Bij een gebroken rib zit er een scheur in de rib zelf. Soms staat de rib hierdoor scheef.

Wat voor rugpijn geeft een gebroken of gekneusde rib?

Bij een gekneusde rib kun je pijn krijgen aan de borstkas, dus ook aan de rugzijde. Hoesten, niezen, en bewegen doen pijn. Ook persen bij plassen of ontlasting kan pijnlijk zijn. Bij een gebroken rib kun je daarnaast nog een scheve rib, een anders gevormde borstkas, benauwdheid of een krakend geluid bij het ademhalen krijgen. 

Wat kan de fysiotherapeut voor mij doen?

In principe geneest een gekneusde of gebroken rib vanzelf binnen ongeveer zes weken. Het kan echter wel zo zijn dat je veel pijn hebt, of moeite hebt met ademhalen. Onze fysiotherapeuten kunnen je hierbij helpen met advies en tips voor een betere ademhaling en medical taping om de onderhuidse druk bij je ribben te verminderen. Daardoor heb je minder pijn en kun je vrijer ademen.
 

Zonder doorverwijzing van de huisarts toch naar een fysiotherapeut!

Gratis inloopspreekuur

Loop je al een tijdje rond met vragen over een bepaalde pijn of heb je behoefte aan het advies van een fysiotherapeut? Maar je wilt niet direct kosten maken of je weet niet zeker of je de behandelingen vergoed krijgt van de zorgverzekering?

Bij Dynamico Fysiotherapie hebben wij een gratis inloopspreekuur bij een van onze fysiotherapeuten waar je gratis en vrijblijvend jouw vraag kunt stellen zonder verwijzing van een arts.

Wil jij weer fit worden en pijnvrij bewegen, maar niet direct kosten maken bekijk dan het gratis inloopspreekuur.