Marijke Bruins

Bij mij is COPD geconstateerd en dan is bewegen erg belangrijk. Desalniettemin erg last, want bewegen kost mij erg veel moeite en inspanning. Ik word er kortademig en benauwd van.

Ik had op internet gezien dat je kan bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut en dit voorgelegd aan de longarts, die mij een verwijzing hiervoor heeft gegeven.

Ik ben bekend met SGZ in Zevenbergen en weet dat bij SGZ een fysiotherapiepraktijk aanwezig is. Om die reden heb ik een afspraak gemaakt voor een intake en kwam in contact met Sven Vermeule.

Het intake gesprek was vakkundig en persoonsgericht en het trainingsprogramma wat bij mij past werd besproken.

Het programma voor wat betreft ‘’bewegen met COPD’’ bestaat uit conditietraining en krachttraining. Deze training is gedurende 25 minuten onder begeleiding van de fysiotherapeut. Tevens na iedere oefening controle middels de saturatiemeter. Analyse hoe je de oefening ervaart en wat dit met je doet. Adviezen over de juiste manier van ademhalen bij inspanning.

Ik ben nu circa 1,5 maand onder begeleiding aan het bewegen en ik merk, dat mijn conditie beter wordt en dat ik meer energie heb en mijn klachten minder worden.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop ik word begeleid en gecontroleerd.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop ik word begeleid en gecontroleerd.

Gratis inloopspreekuur zonder doorverwijzing van uw huisarts.