Lisenka Mathijssen

In juni 2021 was ik goed ziek van een Covid besmetting. Ik dacht na de 3 weken op bed weer aan de slag te kunnen gaan, maar zelfs de trap op lopen was een soort marathon.

Benauwdheid, spierpijn en vermoeidheid zorgden ervoor dat ik niet kon werken of aan dagelijkse taken kon voldoen. Via de huisarts werd ik doorverwezen naar Louis bij Dynamico. De eerste stap die we maakten was het leren over corona, wat er al bekend is over revalidatie en het kijken naar de balans tussen spanning en ontspanning.  

Later ben ik aan de slag gegaan op de EGym om kracht op te bouwen. Alle apparaten zijn aangepast aan mijn mogelijkheden. Tijdens dit proces was er veel aandacht voor de vooruitgang maar ook de pijnpunten. Meerdere malen is er gemasseerd en zijn spieren ingetaped om ze beter te ondersteunen. Ook is op een gegeven moment de ergotherapeut ingeschakeld om een beter beeld te krijgen van wat ik aankon en waar de grenzen lagen. Voor dit mentale deel van de revalidatie was veel aandacht. Ik kon te allen tijde aangeven waar ik tegen aanliep en voelde mij altijd gehoord hierin. Soms was een kleine aanpassing voldoende, even een apparaat laten staan, voeding aanpassen of extra vitamines nemen en een andere keer moesten we zelfs weer even een stapje terugdoen. Altijd alles in overleg en binnen mijn grenzen. Naast Louis heeft ook Tim me daar fijn bij geholpen. Gelukkig zie ik dat ik na 10 maanden weer volledig aan het werk ben en kan genieten van de dagelijkse dingen. Daarnaast heb ik veel geleerd over mijn lichaam, de balans en grenzen. Dat ik soms ook nee moet zeggen, wat echt niet makkelijk is! We zijn inmiddels aangekomen bij het staartje van de behandeling. Nu komt een stukje conditieopbouw om de hoek kijken. Ik kijk regelmatig terug naar waar ik vandaan kom en waar ik nu sta. Ik ben blij dat ik mezelf weer heb teruggevonden, kan werken en genieten met de hulp van Dynamico, Louis en Tim. 

Ik kijk regelmatig terug naar waar ik vandaan kom en waar ik nu sta. Ik ben blij dat ik mezelf weer heb teruggevonden.

Gratis inloopspreekuur zonder doorverwijzing van uw huisarts.