Leo Raimond

Op 27 juni 2018 ben ik geopereerd aan mijn rechterknie, waarbij ik een knieprothese kreeg aangemeten. Door Artrose had er een ware slijtageslag in mijn knie plaatsgevonden.

Mij is toen verzekerd door de behandelende Orthopeed, dat ik na een intensieve fysio behandeling, weer normaal kon functioneren.

Mijn schoondochter wees mij op een soort van advertentie van Dynamico. Deze organisatie had een traject van 3 maanden uitgestippeld voor mensen die problemen hebben met o.a. de knie. Hierbij aangetekend dat je alleen in aanmerking kon komen dat je kon bewijzen dat dit alles te maken had met artrose.

Een eerste ontmoeting werd met argusogen bekeken omdat er een intake werd gedaan door een stagiaire, genaamd Nikita. Haar begeleider, Stephan, gaf haar alle vrijheid om mij de vragen te stellen die voor haar een beeld zou vormen hoe mijn situatie in elkaar stak.

Tijdens deze intake werden de problemen in kaart gebracht en werd er uitvoerig overleg gepleegd tussen Nikita en Stephan. Na deze intake moest ik plaatsnemen op de behandeltafel en Nikita heeft de conditie in beide benen onderzocht. Na haar onderzoek heeft Stephan dit onderzoek verder overgenomen.

Daar werd ik voor het eerst geconfronteerd met het fenomeen “Dry-Needling”. Geen fijne behandeling, maar wel effectief. De gehele intake heeft iets meer dan een uur geduurd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik tijdens deze periode, in zijn geheel gerust werd gesteld en mijn geloof in een betere behandeling door Stephan, steeds groter. Ik kon het haast niet geloven dat al mijn pijnpunten werden blootgesteld.

Met een gerust hart, werd ik met enige simpele oefeningen, naar huis gestuurd. Er werd een afspraak gemaakt voor de 1e sessie en ik ging supertevreden naar huis. Dit was begin oktober 2019. Het dient gezegd te worden dat ik al die tijd veel pijn heb geleden en zelfs gigantisch mank liep. Soms was de pijn niet uit te houden! Daarom kon ik haast niet geloven dat deze behandeling mij zou helpen.

In de 2e week van december heeft er een evaluatie plaatsgevonden tussen Stephan en mij. In dit gesprek is komen vast te stellen dat de behandeling in mijn geval zo veel resultaat had opgeleverd, dat beide partijen hier verrast over waren.

Ik loop niet meer mank. Er is geen pijn meer. De draad van het dagelijkse leven heb ik weer opgepakt. En dit allemaal door deze aanpak. Ik ben op 2 oktober 2019 met de sessie begonnen en als ik de periode mag bestrijken in hoeveel weken dit tot stand is gebracht, dan kom ik op 7 weken behandelingen. (In deze periode heb ik door omstandigheden verstek moeten laten gaan)

In 7 weken tijd, vrij van alles. Ongelofelijk, maar zeer dankbaar dat Stephan de tijd en geduld heeft genomen om met zijn passie en kundigheid mij op dit peil te kunnen brengen. Daarnaast is de intense begeleiding die hij ten toon heeft gespreid ten opzichte van Nikita, bijzonder. Diverse sessies heeft Stephan ook zonder zorgen aan Nikita overgelaten die dit met dezelfde inzet en kundigheid mij zover heeft gebracht.

Chapeau voor dit geweldige team van Dynamico. Voor 2020 hebben we afgesproken dat we iedere maand een herhaalsessie gaan inplannen, zodat ik niet gelijk in een zwart gat zal vallen.

Team Dynamico, dank je wel.

Ik loop niet meer mank. Er is geen pijn meer. De draad van het dagelijkse leven heb ik weer opgepakt.

Wil jij jouw immuniteit een boost geven? Stel een

Of bel